10. Dani elektroničkih medija – 10 godina razvoja medijske slike u Hrvatskoj

0

Dani elektroničkih medija, 23. Dani radija, 10. Dani televizije i 10. Dani interneta održat će se od 21. do 23. studenog u LifeClass Termama Sveti Martin u Svetom Martinu na Muri. I ove godine se očekuje više od tristo predstavnika nakladnika i medija. Organizatori su Hrvatska udruga radijskih nakladnika, Agencija za elektroničke medije i Nacionalna udruga televizija, dok su partneri Odašiljači i veze, Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti te Hrvatsko društvo skladatelja – Služba zaštite autorskih muzičkih prava. Jubilarni Dani elektroničkih medija održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Zagreb, 14. studenog 2017. – Dijalog predstavnika medija, nakladnika, regulatornih agencija, te predstavnika Vlade i medijskih stručnjaka i ove će se godine nastaviti na jubilarnim 10. Danima elektroničkih medija. Od 21. do 23. studenog u LifeClass Termama Sveti Martin Svetom Martinu na Muri okupit će se više od tristo sudionika koji će sudjelovati u raspravi o temama među kojima su najavljene:

  • Medijska strategija Republike Hrvatske
  • Digitalni radio – Novi početak
  • Djeca i mladi – Izazovi života u medijskom svijetu
  • Televizije – Nikad jače ili slabije
  • Autorska prava u medijskoj i glazbenoj industriji
  • Budućnost neprofitnih medija
  • Sankcioniranje govora mržnje i Zakon o elektroničkim medijima
  • Kolektivni ženski sport i mediji
  • Programske osnove

Među visokim predstavnicima na Danima elektroničkih medija ove se godine očekuju ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek koja će sudjelovati u panelu o medijskoj strategiji te ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak koja će biti panelist na temu Djeca i mladi – Izazovi i opasnosti života u medijskom svijetu.

Osim najavljenih tema, Agencija za elektroničke medije predstavit će brojne projekte u kojima sudjeluje i kojima je inicijator. Na ovogodišnjim Danima elektroničkih medija naglasak će biti na temama koje su trenutno od najvećeg interesa za medijske nakladnike u Hrvatskoj, a donošenje medijske strategije je jedna od njih.

„U proteklih deset godina Dani elektroničkih medija izrasli su u najznačajniji događaj u ovom sektoru u Hrvatskoj. Razmjenom znanja, iskustava i dobre prakse nastavlja se rad i dijalog nakladnika, regulatora i drugih dionika na usuglašavanju stajališta o brojnim aktualnim temama i otvorenim pitanjima. Ovim smo jubilarnim izdanjem Dana obuhvatili trenutno najaktualnije teme u svijetu audiovizualnih medijskih usluga. Sigurni smo da ćemo u ova tri dana naći odgovore na mnoga otvorena pitanja i dati poticaj za daljnji razvitak medijske industrije u Hrvatskoj“, izjavio je Damir Hajduk, ravnatelj Agencije za elektroničke medije i predsjednik Vijeća za elektroničke medije.

Organizatori Dana elektroničkih medija su Hrvatska udruga radijskih nakladnika, Agencija za elektroničke medije i Nacionalna udruga televizija, dok su partneri Odašiljači i veze, Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti te Hrvatsko društvo skladatelja – Služba zaštite autorskih muzičkih prava. Jubilarni Dani elektroničkih medija održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

* * *

Program 10. Dana elektroničkih medija u prilogu. Organizator ostavlja mogućnost izmjene satnice i panela. Cijeli program moći će se pratiti tonski preko stranice www.hurin.hr. Medijima će na samoj lokaciji održavanja Dana biti osiguran mini radijski studio, kao i press room za sve njihove potrebe, a isto tako televizijskim kućama će preko servera biti dostupno i nekoliko minuta video snimaka s izjavama aktera nakon samog otvaranja skupa.

Više informacija na sljedećim linkovima:

www.e-mediji.hr

www.hurin.hr

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.