Izvješće Županijskog centra 112 – pronađeno tijelo nestale osobe na jezeru Kuti

0

U subotu 11.8. u 09:45 u ŽC 112 Dubrovnik zaprimljena je dojava HGSS-a da je pronađeno tijelo nestale muške osobe na jezeru Kuti-Opuzen, za kojom se tragalo od prošle noći.
U subotu 11.8. u 10:45 u ŽC 112 Dubrovnik  zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći, tj. sudaru dva osobna vozila s ozlijeđenim osobama na D8 kod mjesta Brsečine. Dojava je proslijeđena HMP, OKC PU i Dubrovnik cestama.
Istoga dana 11.08. u 16:51 u ŽC 112 Dubrovnik  zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobom, tj. sudaru motorcikla i kamiona u ulici Kralja Tomislava u Dubrovniku. Dojava je proslijeđena HMP, OKC PU.
U 17:25 u ŽC 112 Dubrovnik  zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći s ozlijeđenom osobom, tj. o sudaru dva vozila u Veloj Luci kod brodogradilišta. Dojava je proslijeđena HMP, OKC PU i Dubrovnik cestama.
U subotu 11.8. u 17:45 u ŽC 112 Dubrovnik  zaprimljeno je više dojava građana kako su osjetili podrhtavanje tla. Podrhtavanje tla se osjetilo uslijed potresa jačine 5.1 koji se dogodio u Albaniji, 38 km sjeveroistočno od Tirane.
METEOROLOŠKE PRILIKE:
Upozorenje – Na sjevernom Jadranu mjestimični udari bure 35-45 čvorova, oslabit će sutra prijepodne. Mjestimice mogućnost za neverin, uglavnom uz obalu sjevernog Jadrana.
Stanje – Hladna fronta premješta se na istok glavninom sjevernije od Jadrana, nad kojim se zadržava polje malo povišenog tlaka.
Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati
Vjetar uglavnom sjeverozapadni, zatim u noći uz obalu i bura, 5-15 čvorova. Na sjevernom Jadranu bura 8-18, u Velebitskom kanalu do 24 čvora. More 2-3. Vidljivost 10-20 km. Pretežno vedro, u početku ponegdje uz obalu promjenljiva naoblaka. Na sjevernom Jadranu mala mogućnost za pljusak i grmljavinu, uglavnom uz obalu.
Vremenska prognoza za daljnjih 12 sati
Slaba do umjerena bura i sjeverozapadni vjetar. Na sjevernom Jadranu bura ponegdje pojačana, a u Velebitskom kanalu i jaka, ali će brzo slabiti tijekom jutra. Poslijepodne posvuda slab vjetar, uglavnom sjeverozapadni i jugozapadni. More malo do umjereno valovito, poslijepodne malo valovito. Pretežno vedro i vruće, a na sjevernom Jadranu, poslijepodne i uz obalu ostalog dijela, ponegdje promjenljiva naoblaka.
PROMET: Do 31.10., četiri puta tjedno, od 17:00 do 20:00 sati u trajanju od deset minuta bit će zatvorena Jadranska magistrala (DC8) u zoni Zračne luke Dubrovnik, zbog građevinskog miniranja;
Do 30. rujna 2018. zbog građevinskog miniranja povremeno se zatvara cesta kod graničnog prijelaza Gornji Brgat – dva puta tjedno između 13:00 i 17:00 sati u trajanu po 20 minuta. Korisnike molimo za strpljenje.
Vozi se uz privremenu regulaciju prometa semaforima (naizmjence) na dionici Jadranske magistrale (DC8):
od 7 do 17 zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano promet će biti reguliran privremenom prometnom signalizacijom uz upotrebu semafora. Predviđeno trajanje radova je 120 dana
GRANIČNI PRIJELAZI: Zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz semafore.
Do 30. listopada 2018. zbog izbjegavanja prometnih gužvi na graničnom prijelazu Metković/Doljani zabranjen je promet turističkim autobusima. Iz smjera Dubrovnika i Splita za BiH autobusi se preusmjeravaju u Opuzenu/Pločama na granični prijelaz Nova Sela (čvor Čeveljuša). Autobusi čiji turistički programi uključuju realizaciju na području Turističke zajednice grada Metkovića mogu, uz propusnice, voziti kroz Metković, a preusmjeravaju se na granični prijelaz Prud.
Granični prijelazi Slano – Orahov Do i Imotica – Duži do 25. rujna privremeno su prekategorizirani u međunarodne prijelaze za promet putnika.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.