Narančina korica idealna je za pripremu mnogih slastica, posebice onih blagdanskih, a naribana će savršeno aromatizirati tijesto za palačinke. Komadiće zašećerene korice naranče jednostavno ćete načiniti slijedeći uputstva.
Sastojci:
500 g ocijeđene narančine korice
Za šećerni sirup:
250 ml vode
500 g šećera
1 Limun šećer Dolcela
Za posipavanje:
kristal šećer
Priprema:
- Koricu naranče narežite na duguljaste štapiće (rezance) široke oko 5 mm.
- Stavite ih močiti u vodu oko 2-3 dana. Vodu mijenjajte 2 puta dnevno.
- Treći dan korice ocijedite, a zatim izvažite.
- Ocijeđene korice stavite u vodu i kuhajte dok ne postanu polumekane.
- Dodajte šećer, limun šećer i kuhajte povremeno miješajući dok tekućina ne ispari.
- Korice izvadite i još vruće raširite po papiru za pečenje koji ste posuli kristalnim šećerom.
- Korice dobro uvaljajte u kristalni šećer.
- Arancine sušite složene jedan do drugoga na ravnoj površini 2-3 dana.
Posluživanje:
Poslužite uz napitak po želji.
Savjet:
Ako imate vremena, narančine korice možete namakati u vodi i 5-6 dana.