Arancini

0

Narančina korica idealna je za pripremu mnogih slastica, posebice onih blagdanskih, a naribana će savršeno aromatizirati tijesto za palačinke. Komadiće zašećerene korice naranče jednostavno ćete načiniti slijedeći uputstva.

Sastojci:

500 g ocijeđene narančine korice

Za šećerni sirup:

250 ml vode

500 g šećera

1 Limun šećer Dolcela

Za posipavanje:

kristal šećer

Priprema:

  1. Koricu naranče narežite na duguljaste štapiće (rezance) široke oko 5 mm.
  2. Stavite ih močiti u vodu oko 2-3 dana. Vodu mijenjajte 2 puta dnevno.
  3. Treći dan korice ocijedite, a zatim izvažite.
  4. Ocijeđene korice stavite u vodu i kuhajte dok ne postanu polumekane.
  5. Dodajte šećer, limun šećer i kuhajte povremeno miješajući dok tekućina ne ispari.
  6. Korice izvadite i još vruće raširite po papiru za pečenje koji ste posuli kristalnim šećerom.
  7. Korice dobro uvaljajte u kristalni šećer.
  8. Arancine sušite složene jedan do drugoga na ravnoj površini 2-3 dana.

Posluživanje:

Poslužite uz napitak po želji.

Savjet:

Ako imate vremena, narančine korice možete namakati u vodi i 5-6 dana.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.