BOLJE OD RIZOTA Sipa iz teće

0

Jeste li znali da sipa živi gotovo isključivo u Mediteranu i morima istočne Azije? Tamo se najčešće jede sušena, kao brzi zalogaj, a kod nas je vjerojatno najpopularnija spremljena na crni rizot. No ako ste se zaželjeli malo promjene, razmislite o ovome receptu, sipi iz teće. Sočnija je od rizota!

Potrebni Sastojci:
sipa, 1 kg, luk, 1 glavica, česan, 2 pice, petrusin, 1 žlica sjeckani, pomadora, 400 g iz konzerve, sjeckana, bijelo vino, 200 ml, ružmarin, 1 grančica, lovorov list, 1 , špageti, 300 g, maslinovo ulje, sol i papar.

Upute po koracima:
Sipu očistimo, a kesicu sa crnilom sa dna utrobe sačuvamo. Sipu zatim operemo i narežemo na trakice.
Na maslinovom ulju poprigamo sitno sjeckani luk, dodamo narezanu sipu i kratko dinstamo.
Zatim dodajemo protisnuti česan, sjeckani petrusin i malo promiješamo.
Čim česan pusti miris dodajemo sjeckanu pomadoru, bijelo vino, malo soli i papra te grančicu ružmarina i lovorov list.
Sve zajedno podlijemo s toliko vode da pokrije sastojke te kuhamo na laganoj vatri dok umak na pola ne reducira. Uslast!

Izvor: finirecepti.net

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.