BOLJI NEGO KUPOVNI Domaći kesten pire

0

Ako imate malo volje i vremena, gotovo se sve može pripremiti kod kuće, a takav je slučaj i s kesten pireom. Kao i sve ostalo što je domaće, bit će puno bolji nego kupovna verzija.

Potrebni Sastojci:
  • kesten, 400 g kuhanih i oguljenih
  • cukar, 70 g
  • rum, 40 ml
  • aroma vanilije, 12 ml
  • vrhnje za šlag, 200 ml
Upute po koracima:
  1. U lonac za umake ulijemo vodu, dodamo 2 žlice cukara, malo izmiješamo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri.
  2. Nakon 1-2 minute, kada smo dobili polurijetki sirup, ugasimo vatru, ulijemo rum, dodamo aromu vanilije, sve zajedno malo protresemo i stavimo na stranu da se malo ohladi.
  3. U multipraktik stavimo kestene i postupno ih usitnjavamo uz doljevanje pripremljenog sirupa.
  4. Tako dobiveni kesten pire premjestimo u pasirku, protisnemo ga u prikladne zdjelice, dodamo šlag, posipamo s malo čokoladnih lisitća i poslužimo.

Izvor i FOTO: Finirecepti.net

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.