Brzi i sočni pileći bataci s hrskavom koricom

0

Brz objed kad se zaželite mesa, a nemate volje ni vremena za dugo nakuhavanje…

Potrebno vam je: 10 pilećih bataka, 2 kikare krušnih mrvica, 4 žlice petrusina, parmezan, 2 žličice slatke crvene paprike, 2 žličice česna u granulama, 1 žličica sušenog origana, 2 žličice soli, 3 žlice senfa, 200 g masla, papar.

Priprema: Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Maslom premažite posudu u kojoj ćete peći batke, a zatim u posebnoj posudi pomiješajte krušne mrvice, sitno ribani parmezan, sitno sjeckani petrusin, origano, slatku papriku i česan. Dodajte sol i papar, pa sve dobro pomiješajte. U posudi otopite maslo, dodajte mu senf i sve dobro promiješajte. Batke premažite mješavinom senfa i masla, a zatim ih uvaljajte u mješavinu s krušnim mrvicama. Posložite batke u posudu za pečenje. Pecite oko sat vremena ili dok ne poprime zlatnu boju.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.