Caprese salata s piletinom i avokadom

0

Jednostavnu i obožavanu talijansku salatu od rajčice, mozzarelle i svježeg bosiljka voljet ćete još više uz slasnu mariniranu piletinu i avokado.

Marinada: 
60 ml balzamičnog octa
2 žlice maslinova ulja
2 žličice smeđeg šećera
1 žličica češnjaka u prahu
1 žličica sušenog bosiljka
1 žličica soli

Sastojci za salatu: 
1 pileća prsa bez kože i kosti
6 listova kristalke
2 šake miješane sitne salate
1 avokado
2 šalice cherry rajčica
125g Galbani mozzarelle
10 listića svježeg bosiljka
sol i papar po želji

Priprema: 
1. Sve sastojke za marinadu stavite u zdjelicu i dobro promiješajte kako bi se sjedinili. Prsa razrežite napola kako bi dobili tanje odreske pa ih prelijte s pola marinade te ostavite tako barem pola sata. Drugu polovicu čuvajte za dressing.

2. Dok se meso marinira, cherry rajčice narežite na polovice, a mozzarellu na kockice te ih pomiješajte zajedno.

3. Meso ispecite na vrućoj tavi tako da ga malo češće okrećete kako marinada ne bi zagorjela. Mora dobiti tamnosmeđu boju, no ne crnu.

4. Piletinu potom narežite na trakice i krenite u slaganje salate.

Recept i fotografija preuzeti s portala punkufer.dnevnik.hr

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.