Čokoladni cheesecake bez pečenja

0

Sir i čokolada odličan su desertni par, koji možete pripremiti u obliku torti za svečane događaje ili kada jednostavno želite počastiti sva svoja osjetila finim kolačem. Združite ove slatke favorite u jednu neodoljivu kombinaciju koja se brzo priprema i još brže jede.

Sastojci za podlogu:
150 grama prhkih keksa s maslom
100 grama masla
2 žlice kakaa
Krema:
300 grama čokolade za kuhanje
500 grama sira mascarpone
200 grama cukara u prahu
250 ml vrhnja za šlag

Priprema: 

1. Usitnite kekse i pomiješajte s rastopljenim maslom. Obložite kalup za pečenje torti papirom, pa na njega položite podlogu od keksa i masla.
Kekse možete usitniti u blenderu, mlincu za kavu i orahe, ili ih položiti u vrećicu pa “istući” valjkom za tijesto dok ne dobijete slatki prah.
2. Mikserom istucite vrhnje za šlag, dodajte mascarpone, cukar u prahu te rastopljenu mlaku čokoladu (pazite da ne bude vruća). Dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu pa je prelijte na podlogu od keksa.
3. Ostavite ovako pripremljenu tortu od sira u hladnjaku na nekoliko sati stvrdne.
Izvor: zadovoljna.hr

Foto:Pixabay

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.