DEŠA DUBROVNIK: Projektni dan “Pod budnim okom volontera” u OŠ Župa dubrovačka

0

DEŠA Dubrovnik organizira projektni dan koji će se održati u OŠ Župa dubrovačka 19. svibnja od 8 sati.

Projektni dan –  volonterska akcija osvješćivanja javnosti u području zaštite okoliša, klimatskih promjena i zaštite prirode i bioraznolikosti  dio je aktivnosti projekta „Pod budnim okom volontera“ koje udruga DEŠA – Dubrovnik provodi u partnerstvu sa udrugom Bonsai, Lovci na oluje te Crogis u dvije partnerske škole OŠ Antun Masle i OŠ Župa dubrovačka.

Svrha projekta je osnažiti škole za kontinuirani razvoj volonterstva kroz sustav odgoja i obrazovanja te poučiti djecu inovativnim tehnološkim vještinama i znanjima.

Na projektnom danu djeca Osnovne škole Župa dubrovačka kroz niz aktivnosti pokazat  će svoje novostečene vještine u očuvanju okoliša i prirode, smanjenju nastanka otpada i pravilnom gospodarenju njime te će provesti dvije volonterske akcije uređenje dvorišta i sadnja ljute naranče te će postaviti meteorološku postaju.

Korisnici su kroz projekt “Pod budnim okom volontera” stekli nova znanja i vještine te će volonterski doprinositi dobrobiti zajednice praćenjem vremenskih pojava na mikrolokacijama, a škola će ostati mjesto volontiranja i stjecanja inovativnih znanja malih i velikih školaraca i nakon završetka projekta.

Projekt „Pod budnim okom volontera“ sufinancirala je Europska unija iz  je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014 – 2020 Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.