Detoksikacija- petorka koja eliminira štetne tvari iz organizma

0
S vremena na vrijeme, svima je potrebna detoksikacija organizma jer se tim procesom tijelo oslobađa štetnih tvari, a smanjuje se i žudnja za nezdravim namirnicama i potiče rad probavnog sustava. Evo nekoliko namirnica koje mogu pomoći.

Cikla – ima moćno protuupalno djelovanje, a betalain, koji cikli daje tamnu boju, snižava razinu slobodnih radikala u tijelu i pomaže u procesu regeneracije stanica jetre.

Brokula – ima odlična antioksidativna svojstva. Znanstvenici su dokazali da redovno konzumiranje ovog povrća može smanjiti rizik od nastanka raznih vrsta raka.

Zeleni čaj – odličan je izvor antioksidansa. Sadrži kofein, zahvaljujući kojem pruža potrebnu energiju, a također ima svojstvo diuretika te pomaže u sprječavanju nadutosti, kao i pri izlučivanju viška vode iz tijela.Luk i češnjak – sadrže flavonoide, koji stimuliraju rad jetre, a imaju odlična antibakterijska svojstva i jačaju imunitet. Iako nisu primamljivog ukusa i mirisa, svakako ih treba uvrstiti u svakodnevnu prehranu.

Zeleno lisnato povrće – budući da pomaže tijelu osloboditi se toksina, kada god si u mogućnosti, zeleno povrće jedi sirovo. Ako ga pak kuhaš, neka to bude na pari kako bi se sačuvalo što više hranjivih tvari.

Zdrava krava

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.