Dnevno izvješće Županijskog centra 112

0

U subotu 21. srpnja u 8:42 ŽC 112 Dubrovnik je na zahtjev OB Dubrovnik organizirao prijevoz za pacijenta iz OB Dubrovnik u KBC Rebro. Hitan medicinski prijevoz zrakom je realiziran helihopterom HRZ i PZO na relaciji heliodrom OB Dubrovnik – heliodrom KBC Dubrava, a potom je vozilom HMP pacijent prevezen u KBC Rebro.
Istoga dana u 10:36 u ŽC 112 Dubrovnik zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći u kojoj je pao motociklist  te je ozlijeđen. Nesreća se dogodila na D8 između Rabe i Komarne. O ovom događaju ŽC 112 Dubrovnik odmah je izvijestio HMP i policiju.

METEOROLOŠKE PRILIKE:
UPOZORENJE: Mjestimice neverini, uglavnom na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. Prijepodne na krajnjem jugu Jadrana mjestimični udari SE vjetra 35-40 čvorova.
STANJE:Polje malo sniženog tlaka zadržava se nad Jadranom, po visini kruži nestabilni zrak, a sa zapada se sporo primiče dolina s oslabljenom hladnom frontom.
Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 23.7. u 6 sati.
JUŽNI JADRAN: Vjetar SE 10-20, ujutro na krajnjem jugu i do 26 čvorova, prema sredini dana će prvo na otvorenom moru, zatim postupno i uz obalu, okretati na NW 8-18, a navečer slabjeti na 4-12 čvorova. More 2-3, na krajnjem jugu 3-4. Vidljivost 10-20 km. Pretežno vedro, samo ponegdje promjenljiva naoblaka uz vrlo malu mogućnost za pljusak s grmljavinom, uglavnom u drugom dijelu noći.

PROMET:
– Vozi se uz privremenu regulaciju prometa semaforima (naizmjence) na dionicama Jadranske magistrale (DC8): od 7 do 17 sati zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano promet će biti reguliran privremenom prometnom signalizacijom uz upotrebu semafora. Predviđeno trajanje radova je 120 dana.
Od 16.7. do 31.10., četiri puta tjedno, od 17 do 20 sati u trajanju od deset minuta bit će zatvorena Jadranska magistrala (DC8) u zoni Zračne luke Dubrovnik, zbog građevinskog miniranja.
GRANIČNI PRIJELAZI:
Zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore.
Građevinsko miniranje na gradilištu graničnog prijelaza Gornji Brgat uz državnu cestu DC223 se planira u petak 20. 7. između 14 i 15 sati i u to vrijeme će cesta biti zatvorena za sav promet u trajanju od 20 – 30 min.
Do 1.8. zbog građevinskog miniranja povremeno se zatvara cesta kod graničnog prijelaza Gornji Brgat – tri puta tjedno između 13 i 18 sati u trajanu po 20 minuta. Korisnike molimo za strpljenje. Predviđeno je da će radovi trajati do kraja godine.
Do 30. listopada 2018. zbog izbjegavanja prometnih gužvi na graničnom prijelazu Metković/Doljani zabranjen je promet turističkim autobusima. Iz smjera Dubrovnika i Splita za BiH autobusi se preusmjeravaju u Opuzenu/Pločama na granični prijelaz Nova Sela (čvor Čeveljuša). Autobusi čiji turistički programi uključuju realizaciju na području Turističke zajednice grada Metkovića mogu, uz propusnice, voziti kroz Metković, a preusmjeravaju se na granični prijelaz Prud.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.