DO KRAJA MJESECA sanirana ulica na predjelu kotara Ploče iza Grada

0

Do kraja  svibnja Upravni odjel za promet izvršit će sanaciju dijela Ulice Bruna Bušića od spoja s Ulicom Dubrovačkog odreda pa istočno do okretišta ukupne dužine zahvata oko 130 metara. Nakon sezone, odnosno po zatvaranju postojećeg gradilišta, sanirat će se i preostali dio Ulice Bruna Bušića.
Prethodno radovima asfaltiranja kolnika, djelatnici Odsjeka za održavanje objekata i uređenja komunalne infrastrukture, javnu rasvjetu i energetiku već su proveli sanaciju kvara na podzemnim instalacijama javne rasvjete u duljini od 70 metara. Naime, zbog višestrukog prekida podzemnog kabela stupovi javne rasvjete bili su povezani privremeno zračnim vodičem. Planirana je i zamjena energetski neučinkovitih i zbog svjetlosnog onečišćenja neprihvatljivih svjetiljki novim svjetiljkama s LED tehnologijom čime bi se za 27 svjetiljki prosječna godišnja potrošnja smanjila za čak 90 posto.
Osim navedenih ulica, a tijekom spomenutog obilaska zamjenice gradonačelnika Orlande Tokić i pročelnika nadležnih odjela Zlatka Uršića i Đura Šutala sa suradnicima utvrđena je potreba sanacije Pelješke i Grudske koje su uvrštene u plan održavanja za posljednji kvartal 2018. godine. U ovim ulicama potrebno je provesti sanaciju skalina, a gdje je potrebno izvršit će se rekonstrukcija javne rasvjete.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.