Domaći džem od marelica – san svake palačinke

0

Ukusan džem od marelica kralj je doručka, odličan dodatak ljetnim slasticama, palačinkama, a možete ga poslužiti i kao prilog mesu. Napravite slasan džem prateći ova tri jednostavna koraka.

Sastojci:
1,5 kg svježih marelica
1 kg cukara
200 ml jabučnog soka
1 veći limun
komadić masla

Priprema:

KORAK 1:
Operite marelice i očistite ih od koštica. Narežite marelice na komade, stavite ih u veliki lonac i dodajte jabučni sok. Kuhajte dok smjesa ne zavrije, smanjite temperaturu pa prokuhajte još desetak minuta dok marelice ne omekšaju.

KORAK 2:
Smjesi dodajte cukar i sok jednog limuna, pa promješajte i pustite da krčka na umjerenoj temperaturi još dvadesetak minuta.

KORAK 3:
Maknite lonac s vatre te skinite eventualne nečistoće s vrha lonca. Vrućem džemu dodajte komadić maslaca, dobro promiješajte cijelu smjesu i pustite da se ohladi desetak minuta. Tako pripremljen džem ulijte u tople sterizilizrane staklenke, poklopite ih i pohranite na tamno i hladno mjesto.

SAVJET PLUS:
Niste sigurni da je džem gotov? Drvenom kuhačom prebacite malu količinu vrućeg džema na hladan pjat (stavite ga u zamrzivač da bi ga odgovarajuće ohladili). Pričekajte minutu. Ako pjat možete okrenuti iznad svoje glave bez curenja, znači da je džem gotov. U suprotnom – nastavite kuhati voćnu smjesu.

Izvor: Zadovoljna.hr

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.