DOSAD NEVIĐENE SNIMKE Večeras u Slavici dokumentarac o Iggyju Popu

0

U četvrtak 12. srpnja u 21 sat, u okviru programa «Okusi drugačije kino», u Slavici pogledajte dokumentarac velikog Jima Jarmuscha «Gimme Danger» posvećen legendarnom Iggyju Popu i njegovom bendu The Stooges.

„Ovo je manje dokumentaran film, a više ljubavno pismo”, tako je genijalni redatelj Jim Jarmusch okarakterizirao svoj film “Gimme Danger” posvećen grupi The Stooges i Iggyju Popu. Film je naslovljen po istoimenoj pjesmi benda s epskog albuma „Raw Power“ iz 1973. koji su producirali Iggy Pop i David Bowie. Ta fenomenalna priča o šezdesetim i sedamdesetim godinama te grupi The Stooges nije Jarmuschova prva suradnja s Iggyjem Popom jer je karizmatični pjevač imao manje uloge u njegovim filmovima „Kava i cigarete“ i „Mrtav čovjek“.

„Tražio sam snimke koje nisu dosad viđene, kako bih dobio film koji je divlji, zbrkan, zabavan, emotivan, snažan, upravo onakav kakvi su bili The Stoogesi“, objasnio je Jarmusch. Moćni i agresivni rock’n’roll zvuk benda The Stooges probio je krater u glazbenom pejzažu kasnih šezdesetih. Napadajući publiku mješavinom rocka, bluesa, R&B-a i free jazza, ovaj bend posijao je sjeme onoga što će u nadolazećim desetljećima biti nazvano punkom i alternativnim rockom. Gimme Danger priča je o The Stooges, jednom od najvećih rock’n’roll bendova svih vremena, smještena u glazbeni, kulturni, politički i povijesni kontekst. Prenosi njihove zgode i nezgode, istodobno objašnjavajući razloge njihova početnog komercijalnog neuspjeha, kao i dugogodišnjeg utjecaja.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.