Dubrovački srednjoškolci oduševili poezijom o ocu

0

Večer duhovne poezije na temu „Lik oca u poeziji“ održana je u četvrtak, 8. veljače u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku, a sudjelovalo je svih devet dubrovačkih srednjih škola sa svojim predstavnicima.

Prvu nagradu stručnog žirija osvojio je Luka Violić iz Biskupijske klasične gimnazije recitiranjem Tadijanovićeve „Bacam srce pod tuđa stopala“, drugo Mislav Glavinić iz Gimnazije Dubrovnik, a treće Marina Kovačić iz Turističke i ugostiteljske škole.

Prvu nagradu učeničkog žirija osvojio je Luka Kovač iz Pomorsko-tehničke škole interpretiranjem Krznarićeve „Moj otac“, drugo mjesto Mislav Glavinić iz Gimnazije Dubrovnik, a treće mjesto Martina Sendo iz Umjetničke škole. Iz Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića sudjelovali su Luka Violić (Dragutin Tadijanović: Bacam srce pod tuđa stopala) i Orsat Moretić (Dragutin Tadijanović: Lov na dugu), iz Dubrovačke privatne gimnazije Paola Banac (Ante Vučković: Ćaći) i Lorena Franušić (Ante Vučković: Očeva volja i Očeva riječ), Ekonomske i trgovačke škole Leona Miletić – Dri (Dragutin Tadijanović: Bacam srce pod tuđa stopala), Gimnazije Dubrovnik Mislav Glavinić (Vinko Nikolić: Susret sa sinom) i Romana Dominiković (Dragutin Tadijanović: Bacam srce pod tuđa stopala), Medicinske škole Rea Bete (Božica Sukić: Osloni se na mene) i Gabrijela Radović (Luko Paljetak: Nebeski parketar), Obrtničke i tehničke škole Mihael Kipre (Ivica Martić: Po Mariji) i Antonela Đuraš (nepoznati autor: Josipe, o oče sveti), Pomorsko-tehničke škole Anton Puljić (Željko Krznarić: Otišao je s mirisima jutra), Damiano Sambrailo (Tomislav Zuppa: Pismo Ćali) i Luka Kovač (Željko Krznarić: Moj otac), Turističke i ugostiteljske škola Nika Klečak (sv. Augustin: Istino) i Marina Kovačić (sv. Grgur Nazijanski: O Ti, onkraj svega), te iz Umjetničke škola Luke Sorkočevića Martina Sendo (Tin Ujević: Svakidašnja jadikovka). Stručni žiri sastojao se od troje članova: Milke Macan, prof. hrvatskog jezika i književnosti i francuskog jezika, Tanje Galjuf, prof. hrvatskog jezika i književnosti, te dr. Stanka Krnjića, pjesnika i član Društva hrvatskih književnika. Učenički žiri činilo je 45 srednjoškolaca, iz svake škole njih pet. Nagrade je uručio generalni vikar i pročelnik Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić, koji je uručio i zahvalnice vjeroučiteljima koji su pripremali svoje učenike za ovu natjecateljsku večer prožetu poezijom. Večer je upotpunjena i glazbenim sastavom iz župe sv. Obitelji pod ravnanjem Jelene Vidojević. Voditelj programa je bio dr. Joško Mikuš, a organizator je Vijeće za katehizaciju i novu evangelizaciju Dubrovačke biskupije u čije ime je koordinatorica ovog programa bila vjeroučiteljica Ana Matić.

FOTOGALERIJA

Šime Zupčić

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.