Dubrovkinja Mercedes Bratoš sa Anom Jakić Divković otvara izložbu u Zagrebu

0

 Mercedeš Bratoš i Ana Jakić Divković otvaraju izložbu u petak 17. studenog 2017. u 19 sati pod nazivom „Pričam ti priču“ u galeriji Zrinski, u hotelu Palace, na Trgu Josipa Jurija Strossmayera 10

Mercedes Bratoš slikarski kolažira paralele svijetova u njihovoj motivskoj povezanosti. Kompozicija ovih slika slojevite su i složene. One istovremeno kombiniraju više očište, više različitih ambijenata, od samog interijera. Otkrivajući svoje unutarnje prostore, Mercedes teži sintezi minulih trenutaka proizašlih iz dubina njezinog bića, podsvjesnog i iracionalnog te iz vlastitog osjetilnog doživljaja svijeta i vizualizacije njegove stvarnosti poput samog odraza s onu drugu stranu.

Mercedes Bratoš rođena je 1979.god.u Dubrovniku, gdje je završila osnovnu i srednju umjetničku školu Luka Sorkočević, diplomirala je na Accademi di Belle Arti u Firenci, u klasi prof. Umberta Borella. Imala je više samostalnih i skupnih izlozbi u Hrvatskoj i inozenstvu. Članica je HDLU-a i HULUK-a. Voditeljica i asistentica kreativnih radionica u Udruzi Svitanje (udruga za zaštitu i promocanje mentalnog zdravlja). Živi i radi u Zagrebu.

Izložba ostaje otvorena do 8.12.2017.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.