Evo kako odabrati frizuru za tanku i rijetku kosu

0

Sve više žena već oko 30. godine primijeti da im se kosa prorijedila i postala tanja, što može biti posljedica nepravilnog rada štitnjače, nedostatka željeza i sličnih zdravstvenih problema. Upravo zato mnoge žene upravo u tridesetima mijenjaju način šišanja i frizuru.

Frizura bob, lagano slojevito ošišana kosa dužine do ramena ili kraća te pramenovi najbolji su izbor za žene s tankom i rijetkom kosom

Kosa, naravno, može i prirodno biti tanja i rjeđa. U svakom slučaju, rješenje postoji pa i tanašna kosa može izgledati gušće, punije i ljepše. To se, prije svega, postiže načinom šišanja i pravilnim bojanjem.

Tanka kosi ne bi smjela biti duža od ramena, a idealno će biti ako je njezina duljina do brade, odnosno uha. Ako je kosa duža od ramena, svakako bi trebalo nositi šiške koje mogu biti i duže. U svakom slučaju, poželjno je da se nešto zbiva oko lica, odnosno da je oko lica kosa kraća i lepršavija što će otvoriti lice

1. Bob je kao stvoren za žene s tankom kosom. Takav geometrijski oblik frizure, kod koje je kosa oštrije ili blaže ravno rezana, dat će privid punoće, savjetuju frizerke.

Lagano slojevito ošišana kosa dobar je odabir za tanku kosu

2. Lagano slojevito ošišana kosa drugi je najbolji način šišanja. Kod ovakve frizure gornji, najkraće ošišani sloj kose, malo će “odskočiti” te će, osim vizualno, kosa i na dodir imati punoću i biti prpošnija.

3. Pramenovi i preljevi najbolji su izbor za žene s tankom kosom kada je riječ o bojanju.

Kombinacija svjetlijih i tamnijih vlasi kose stvorit će iluziju volumena i punoće, dobit će se dinamika i dubina, kaže Nikolina te napominje da se tanka kosa i puno više masti zbog čega bi ju trebalo prati svaki dan te njegovati preparatima za volumen kose.

Baš zato jer se tanka kosa treba često prati, kraća frizura, osim što estetski najbolje izgleda, je i najpraktičnija jer je brže operete i osušite, kaže frizerka Nikolina Perković i nastavlja:

Na tanku kosu nemojte nanositi regenerator jer će već za nekoliko sati biti masna. Umjesto regeneratora koristite sredstvo za lakše raščešljavanje namijenjeno za masnu kosu. Također, opranu kosu nemojte prejako trljati ručnikom jer se tanke vlasi lako zamrse.

Uz klasični šampon za volumen, Nikolina preporučuje i korištenje sprejeva, pjena, a naročito praha za volumen kose. Među boljim prahovima za volumen kose je onaj talijanskog brenda Davines teksture sitne poput zrnca soli koji se utrlja u korijen te trenutno podigne kosu. Dobra je vijest i da je proizvod ekološki.

Zadovoljna

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.