Flambirane palačinke

0

Sastojci:

pečene palačinke

3 žlice šećera

10 dag maslaca

sok od 1 limuna

neko žestoko piće

malo slatkog vrhnja

prema želji sladoled ili orasi

Priprema:

Unaprijed pečene palačinke napunite marmeladom prema vlastitom ukusu i želji i preklopite u trokute. Na ugrijanu tavu stavite šećer i otopite ga do karamela. Tada dodajte maslac i kad se on rastopi dodajte sok od 1 limuna i kratko prokuhajte. Na dobivenu smjesu stavite palačinke (koliko vam stane u tavu) i lagano protresite. Kad su se palačinke malo prokuhale, dodajte cca 1 dl nekog žestokog pića, malo prokuhajte i lagano nakrivite tavu da vam tekućina bude nakupljena na jednom rubu tako da plamen štednjaka može zahvatiti alkoholne pare i zapaliti ih. Ovo molimo da radite oprezno da se ne flambirate vi umjesto palačinki :):):). Kad se plamen ugasi (krasne plavičaste boje), skinite tavu sa štednjaka, palačinke izvadite na topli tanjur, prelijte umakom i prema ukusu i želji pospita sa orasima, ili stavite koju kuglicu sladoleda i užitak je garantiran……

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.