Francuska juha od luka

0

Ovo je juha nad juhama, pravi biser francuske gastronomije. Ako je pripremate kao predjelo, budite oprezni! Može vam se dogoditi da nakon cijelog ručka za koji ste se jako potrudili svi još uvijek pričaju samo o juhi.

Sastojci:

luk,2 glavice
kruh, 8 kriški
sir ementaler, 200 g
goveđa juha, 4 šalice iz kocke
maslac, 30 g
češnjak, 1 režanj
bijelo vino, 2 dl
sol i papar

Priprema:

Na masnoći popržimo luk narezan na tanke kolutiće dok ne dobije svjetlo žutu boju, češnjak i lovorov list. Tada dolijemo juhu i bijelo vino, solimo i paprimo te na blagoj vatri kuhamo još nekoliko minuta. Kriške kruha prepržimo u tavi s obje strane (pazimo da ne izgori).
Iz juhe izvadimo lovorov list i oprezno je ulijemo u zemljane posudice. Odozgo na svaku položimo po dvije kriške kruha posipamo sirom i stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 200 stupnjeva 8-10 minuta.

izvor: Fini recepti

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.