GASTRO KLASIK: Tjestenina s tunom

0

Iako tuna iz konzerve nije najatraktivnija namirnica to ne isključuje mogućnosti koje ona pruža. Kombiniranjem raznih začina i povrća i tuna iz konzerve može zasjati u punom sjaju.
Za 4 osobe trebat će vam:

400 g makarona

4 konzerve tune u biljnom ulju

200 g maslina

50 ml maslinovog ulja

1 žličica origana

1 žličica timijana

1 žličica suhog bosiljka

1 žličica papra

sol po ukusu

Postupak pripreme: Kuhanu još toplu tjesteninu prebacite u posudu pogodnu za miješanje. Tunu iscijedite od ulja i dodajte tjestenini. Dodajte očišćene masline, ako želite, možete ih nasjeckati na kolutiće. Dodajte začine i sve dobro promiješajte. Zadnje dodajte maslinovo ulje i dobro promiješajte. Ako vam se čini suho, slobodno dodajte još maslinovog ulja. Ova tjestenina se može jesti topla a možete ju poslužiti i ohlađenu kao salatu.

Izvor: Gastro.24sata.hr

Foto: Ilustracija/Pixabay

 

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.