Google objavio rat lošim aplikacijama

0

Google je u svojem Android Developers blogu najavio pokretanje brojnih “tweakova” za Play Trgovinu, koji će biti fokusirani na kvalitetu aplikacija i pomoći korisnicima u izbjegavanju onih igara i aplikacija koje utječu negativno na rad njihovih uređaja.

Direktor proizvoda Andrew Ahn, navodi da će Googleove nove značajke i algoritmi za pretrage u Play Trgovini biti specijalno targetirani na one aplikacije koje uzrokuju preveliku potrošnju baterije, sporo renderiranje i rušenje operativnog sustava. Stoga će se na vrhu rezultata pretraga prikazivati samo one aplikacije koje će biti optimizirane da ne stvaraju navedene probleme, pa će developeri svoje aplikacije morati nadograditi ukoliko će htjeti da korisnici znaju za njih, jer će u protivnom pasti na dno rezultata pretraga i postati “neviđene”.

Google kaže da je novi algoritam već upogonjen, pa u rezultatima pretraga više ne biste smjeli viđati aplikacije za koje se zna da uzrokuju rušenja i druge probleme vezane uz Android uređaje.

Mislimo da bi bilo puno učinkovitije da takve aplikacije odmah uklanjaju iz Play Trgovine, ali za tako nešto Google očito nema dovoljno hrabrosti, jer se i dalje prvenstveno želi hvaliti “fantastičnim rastom” i velikim brojkama.

vidi.hr

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.