Gost urednik: Dubravka Merčep Kulaš, voditeljica Helen Doron Learning centra u Dubrovniku – Ponosna sam što su mališani i mladi iz našega grada dio svjetske globalne intitucije

0

Kad sam dobila priliku za vođenje Helen Doron Learning centra u Dubrovniku, bez razmišljanja sam tu priliku prihvatila. Činilo mi se da vođenje vlastitog edukacijskog posla i pozitivnog utjecaja na djecu u svojoj zajednici, naravno uz pomoć svjetski priznate međunarodne franšize, jednostavno mora biti ispunjavajuće. I nisam pogriješila 

Kao osnovu Helen Doron sustava u prvom redu izdvojila bih naše učiteljice. U Dubrovniku danas imamo tri licencirane učiteljice s kojima se izuzetno ponosimo. Naime, svaka učiteljica je iznimno posvećena tome da svako dijete dobije najviše iz svake lekcije. Njihov se entuzijazam prenosi na djecu koja ne mogu dočekati da počne sljedeći sat.

Također, uz učiteljice na raspolaganju su nam, pa mogla bih reći, cijeli niz ljudi koji svakodnevno brine i pomaže oko organizacije poslovanja, adminstracije i marketinga.

S obzirom da je Helen Doron međunarodna franšizna mreža u više od 30 zemalja, smjernice i pomoć od Glavnog ureda Helen Doron Edukacijske grupe su od neprocjenjivog značaja. Naime, iskusan pedagoški razvojni tim na čelu sa Helen Doron – lingvističkom predvodnicom, na polju razvoja polja engleskog kao stranog jezika, s 30 godina iskustva, neprestano razvija nove programe koji su zabavni, životopisni i potiču na emocionalnu, fizičku, kreativnu i intelektualnu dobrobit učenika. Prednost franšiznog modela poslovanja očituje se i u stalnom izmjenjivanju iskustava Helen Doron franšizera diljem svijeta, zahvaljujući umreženosti, godišnjim konferencijama, poslovnim treninzima, digitalnim newsletterima  i  blogovima.

Tajna uspješnosti, edukacijske izvrsnosti i neupitnom uspjehu Helen Doron metode očituje se u nekoliko načela:

– ponavljano slušanje: središnja sastavnica Helen Doron sustava je pozadinsko slušanje, video i audio sadržaja kod kuće, 15 do 20 minuta dnevno. Na ovaj način se omogućava neprekidno izlaganje engleskom jeziku koje je iznimno važno u ranoj životnoj dobi.

– pozitivne povratne informacije: kada naše dijete izreče svoju prvu riječ nitko od nas ne može skriti svoje oduševljenje i hrabrimo dijete da nastavi. Ovakve povratne informacije potiču naše mališane da nastave ponavljati i učiti nove riječi. S Helen Doron engleskim djeca uče na isti način, kao što uči i materinji jezik. Uz mnoštvo pozitivnih povratnih informacija i ohrabrenja. Helen Doron učitelji pružaju upravo ovakvu vrstu pozitivnih informacija tijekom svakog sata.

Učenje u malim grupama: naš rad organiziran je u malim grupama s četiri do osam učenika. Ovo omogućuje da s jedne strane učenici koriste prednosti grupne interakcije, za razliku od privatnih instrukcija, dok s druge strane manje grupe omogućavaju pozornost i dosta prilike za vježbu engleskih vještina.

Zabavno učenje: Helen Doron metoda koristi igru, pokret, glazbu i mnogo zabave kako bi maksimalno potakla ljubav prema učenju i sklonost usvajanju jezika bez obzira o kojoj dobi djeteta se radi, bilo to tri mjeseca, tri godine ili 17 godina, sva djeca i mladi uživaju u našim strukturiranim zabavnim i dinamičnim lekcijama.

Danas, petu godinu od predstavljanja Helen Doron centra u Dubrovniku, ponosna sam što su mališani i mladi iz našega grada dio svjetske globalne intitucije i među dva milijuna djece u svijetu koja uče i govore engleski jezik zahvaljujući Helen Doron metodi učenja.

 

 

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.