Gulaš od divljači

0
Potrebni Sastojci:

veprovina, 1 kg (but od vepra)
češnjak, 3 žlice u granulama
češnjak, 6 režnjeva
senf, 1 žlica
lovorov list, 5
mineralna voda, 300 ml
luk, 800 g
mrkva, 100 g
korijen peršina, 100 g
koncentrat rajčice, 1 žlica
mljevena crvena paprika, 1 žlica
mljevena ljuta paprika, 1 žličica
mesni temeljac, 200 ml iz kocke
bijelo vino, 200 ml
crno vino, 200 ml
vrganji, 30 g sušenih
suhe šljive, 100 g
brusnice, 50 g suhih
ulje
sol i papar

Upute po koracima:
Prije svega, veprovinu smo začinili solju i paprom, dodali senf, češnjak u granulama, lovorov list, gaziranu vodu, dobro izmiješali i ostavili da se marinira po prilici tri sata.
U međuvremenu očistili smo češnjak, luk, mrkvicu i peršin i usitnili u sjekaču. Tako pripremljeno povrće stavimo u lonac na vruće ulje i pirjamo, povremeno miješajući, dok ne ispari višak tekućine.
Zatim dodamo marinirano meso, promiješamo i pirjamo dok meso ne pusti tekućinu.
Potom dodamo koncentrat rajčice, mljevenu crvenu i ljutu papriku, brusnice, suhe šljive, malo mrkve narezane na kolutove, dobro izmiješamo i pirjamo dalje.
Nakon 15-ak minuta ulijemo mesnu juhu i kuhamo na srednje jakoj vatri, po prilici jedan i pol sat.
Zatim ulijemo crno vino, bijelo vino, dodamo sušene vrganje, promiješamo i kuhamo još 15-ak minuta.
Gotov gulaš poslužimo s okruglicama od kruha.

Fini recepti

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.