Gusta juha od leće

0

Ugrijte sebe i svoje mališane zdravim i toplim obrocima.

Sastojci:

3 žlice maslinova ulja

2 glavice luka

2 češnja češnjaka

23 dkg bijeloga cannellini graha

1 celer

1 lovorov list

3 ili 4 stabljike peršina, bez listova

1 žlica limunova soka

1, 2 litra povrtnog temeljca

sol

svježe mljeven crni papar

3 luka kozjaka

6 dkg pancete

8 dkg ementalera ili goude

Priprema:

Luk, luk kozjak i češnjak oljuštimo. Luk sitno nasjeckamo a češnjak zgnječimo. Luk kozjak tanko narežemo. Grah namočimo u vodi preko noći. Celer očistimo i nasjeckamo. Pancetu i sir nasjeckamo na male komadiće

U tavi na dvije žlice maslinova ulja popržimo luk, miješajući, na slaboj vatri oko 10 minuta. Dodamo češnjak i pirjamo miješajući jednu minutu.

Grah ocijedimo pa ga dodamo zajedno s celerom, lovorovim listom, peršinom, limunovim sokom i temeljcem. Pustimo da zavre, poklopimo i ostavimo da se lagano kuha uz povremeno miješanje 1 i 1/2 sata

Izvadimo lovorov list pa juhu izmiksamo ručnim mikserom

Lonac isperemo pa vratimo juhu. Posolimo i popaprimo

U tavi zagrijemo preostalo ulje, popržimo luk kozjak i pancetu, miješajući, dok ne postanu hrskavi

Juhu podgrijemo, dodajući malo vode ili temeljca ako je pregusta. Umiješamo sir

Ulijemo je u zdjelice i svaku pospemo lukom kozjakom i pancetom

Recept je preuzet s portala Gastro.hr

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.