Hrvatska i još pet članica blokirale Srbiju jer ne provodi reforme u pravosuđu

0

Ministrica pravosuđa Srbije priznaje da postoje problemi, ali kaže da otvaranje novih poglavlja pokazuje da su reformski koraci koje je Beograd poduzeo bili zadovoljavajući

Iako je za otvaranje Srbija pripremila još jedno poglavlje, ono neće biti otvoreno, jer je pet članica Europske unije, među njima i Hrvatska, imalo zamjerke na tijek reformi, posebno na polju vladavine prava, suzbijanja korupcije i reforme pravosuđa, piše N1.

Članice Europske unije, kako navodi dopisnik Bete iz Bruxellesa, usuglasile su se da je za sada, u očekivanju daljnjeg napretka u reformama u Srbiji, “dovoljno da se otvore dva poglavlja”.

“Švedska, Njemačka, Francuska, Velika Britanija i Hrvatska su procijenile da za sada ovo treće poglavlje ne treba biti otvoreno. U biti riječ je o zahtjevu, o procjeni da treba još sačekati da Srbija poradi na boljem djelovanju pravne države, dakle uvođenju zakona, neovisnosti pravosuđa, djelotvornosti pravosudnih institucija i bitki protiv korupcije”, navodi dopisnik agencije Beta Bruxellesa.

Ministrica pravosuđa Srbije priznaje da postoje problemi, ali kaže da otvaranje novih poglavlja pokazuje da su reformski koraci koje je Beograd poduzeo bili zadovoljavajući.

Uz prethodnih 10, Srbija otvara poglavlje 6 – prava poslovnih društava i 30 – ekonomski odnosi s inozemstvom.

24Sata

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.