Imela – što sve morate znati o ovoj biljci?

0

Koliko god da se o ljekovitosti imele raspravljalo iznoseći argumente “za” i “protiv”, stručnjaci još uvijek nerado istupaju u javnost kada je riječ o učinkovitosti u terapiji raka.

Imela je poluparazitska biljka bijele boje koja raste u obliku zimzelenog grma , a tisućljećima se upotrebljava zbog svojih ljekovitih sastojaka u sprečavanju i liječenju niza boljki. No, znanstvenicima je zanimljiva i zbog mogućnosti njezina djelovanja na liječenje raka, pa čak i AIDS-a.

 

1. DUGA POVIJEST

Imela ima dugu povijest ljekovitosti, a upotrebljava se tisućama godina kao lijek za brojne bolesti, a mnogi je koriste i danas.

2. OPREZNO KORIŠTENJE

Samo stručno pripremljeni ekstrakt imele koristi se kao regulator krvnog tlaka, cirkulacije, hormonalnog sustava…

3. POMAŽE KOD GLAVOBOLJE

Imela je prirodno sredstvo protiv glavobolje, vrtoglavica, grčeva, pa čak i depresije, a osobito je dobra protiv napada angine pektoris, arterioskleroze, umora i iscrpljenosti organizma.

4. ODLIČAN DIURETIK

Imela ima i diuretičko djelovanje, pospješuje mokrenje, pa je vrlo korisna u slučajevima kad bolesnik zadržava mokraću. Učinkovita je i protiv reume i bubrežnih kamenaca.

5. RAŠIRENA U AZIJI

U mnogim se krajevima Azije i sjeverne Afrike i danas, više nego u Europi, koristi protiv epilepsije, histerije, astme, vanjskog i unutrašnjeg krvarenja, kroničnih grčeva…

6. NE ISKUŠAVAJTE SAMI!

Svima koji vole pripravljati domaće “lijekove” savjetuje se da sami ne iskušavaju plod imele, nego neka nabave ekstrakt od licenciranog proizvođača.

Ordinacija.hr

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.