23.05.2019 | Recept dana
ISKORISTITE SEZONU cheesecake od jagoda
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Iskoristite sezonu jagoda kako biste napravili jednu posebnu verziju obožavanog cheesecakea.
SASTOJCI ZA CHEESECAKE S JAGODAMA: - 150 grama keksa - 90 grama masla - 400 grama bijele čokolade - 350 grama krem sira - 300 grama jagoda - 180 ml slatkog vrhnja - 1 velika žlica cukara po potrebi PRIPREMA CHEESECAKEA S JAGODAMA: 1. Kekse sameljite. Otopite maslo, dobro ga pomiješajte s keksima i zatim tu smjesu utisnite u okrugli kalup promjera 20 centimetara. Pritišćite smjesu ravnim dnom čaše ili neke druge ravne kuhinjske posude kako biste smjesu maksimalno utisnuli u kalup. Nakon toga kalup stavite u frižider na 45 minuta. 2. Jagode operite i očistite. Izblendajte ih u pire. 3. Čokoladu natrgajte na kockice i otopite na laganoj vatri. U veću posudu stavite slatko vrhnje, krem sir i pire od jagoda pa miksajte srednje jakom brzinom od tri do pet minuta dok ne dobijete gustu smjesu. Zatim u nju polako dodajte prohlađenu čokoladu i obavezno je lagano i ručno umiješajte u smjesu, nikako ne s mikserom. 4. Ulijte smjesu u kalup, malo poravnajte špatulom i ostavite da se hladi preko noći, minimalno 15 sati. Tortu možete staviti i u zamrzivač pa je poslužiti kao sladolednu tortu. Izvor: zadovoljna.hr