Ivana Šutalo i Luka Lončar ponovno najuspješniji dubrovački sportaši

0

Svečanost proglašenja najuspješnijih dubrovačkih sportaša u 2018. godini održana je večeras u organizaciji Dubrovačkog saveza športa u hotelu Rixos. Dodijeljena su priznanja brojnim uspješnim dubrovačkim sportašima i ekipama koji su u prošloj godini ostvarili zapažene rezultate. Najbolja sportašica ponovno je Ivana Šutalo, judašica s najboljim međunarodnim uspjehom, a to je sedma godina kako je ona najuspješnija sportašica. Najbolji sportaš za 2018. godinu je ponovno vaterpolist Luka Lončar.

“Iz godinu u godinu osjećaj je neprocjenjiv. Ovakav jedan događaj općenito i ovakva jedna dodjela i jedna ovakva dodjela od Grada, ma to je neprocjenjivo! U principu ništa nije lako, bez obzira radi li se o sportu ili nekom poslu. Ja sam zadovoljna, voljela bih da je godina bila puno uspješnija nego što je, ali ova godina će biti još uspješnija od prošle!” – kazala je Ivana Šutalo.

Najbolja ženska momčad je ženski košarkaši klub Ragusa i najbolja momčad je vaterpolski klub Jug CO. Trener VK Juga Vjeko Kobešćak dobio je titulu najuspješnijeg trenera. Osim njih, nagrađene su i sve mlađe kategorije koje su osvojile državne medalje, ali i one međunarodne uspjehe.

Predsjednik Dubrovačkog saveza športova Maro Kapović je otkrio na koji način se bira najbolji sportaš ili sportašica, koji su to kriteriji.

“Konkurencija bude dosta velika, ali kriteriji se znaju. Prije svega, gleda se uspjeh na lokalno razini, na republičkoj razini, a zatim međunarodni uspjesi. Ove godine je bila dosta jaka konkurencija u seniorskoj, gdje je opet vaterpolski klub Jug CO odnio prvenstvo, a isključivo zbog međunarodnih uspjeha. Imali smo još seniorskih ekipa koje su bile prvaci, ali kriteriji postoje i vrlo su mjerljivi. Nikada nema nikakvih primjedbi od sportaša na dodjeli.” istaknuo je Kapović.

Nagrada za životno djelo pripala je predsjedniku JK Orsan Marinku Mikulandra, koji je ukazao na važnost sporta i ulaganja u sport.

Više fotografija pogledajte OVDJE.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.