Ivano Balić “Kad igraš doma ne možeš podbacit”

0

Uoči početka Europskog prvenstva u rukometu oglasio se jedan od najboljih rukometaša svih vremena Ivano Balić koji je ponajviše govorio o tome što donose utakmice pred svojim navijačima

Dvostruki najbolji rukometaš svijeta (2003. i 2006.) u zasluženoj je rukometnoj mirovini. Ipak, nije propustio ‘generalku’ Hrvatske uoči Eura.

‘Uvijek je lijepo doći i vidjeti stare suigrače i prijatelje,’ rekao je u razgovoru za RTL.

Balić je također igrao u Spaladimu Areni u Splitu i to u fazi po skupinama na Svjetskom prvenstvu 2009., na kojem je tada osvojeno srebrno odličje (poraz od Francuza u finalu). Danas su na parketu neki drugi dečki…

Uoči Eura u Hrvatskoj nevjerojatna predstava francuskog vratara; ‘žrtve’ Norvežani

Červar ‘izmislio’ obranu koju ne igra nitko u Europi, a osvrnuo se i na ‘neistine’ oko dvorana

‘Vidjeli smo samo par utakmica i to nije nikakvo mjerilo. Znamo kakav je Lino trener, a što će igrači pokazati tek ćemo vidjeti. Doveo je malo iskusnije igrače za prvenstvo, jer vjeruje da mogu pomoći.’

Nose li utakmice na domaćem parketu i određeni pritisak.

‘Kad igraš doma ne možeš podbaciti, nije to nikakav pritisak, ta publika te samo nosi da daješ više nego što možeš u tome trenutku, pomaže ti u utakmicama kad imaš krizne situacije,’ rekao je Balić te tako odbacio priče da bi pune tribine i potpora s njih mogli biti psihološki problem za hrvatske igrače.

‘Ne vjerujem u nekakav pritisak, jer oni igraju dobro i u klubovima, ovdje je jedino specifično što igraju svojoj zemlji, ali to je samo dodatni plus,’ dodao je.

Balić je uvijek bio bez dlake na jeziku, ali nije se usudio prognozirati koliko može hrvatska reprezentacija u kojoj svi potajno razmišljaju o zlatnoj medalji, jedinom najsjajnijem odličju koje nedostaje našoj nacionalnoj vrsti.

‘Po meni smo u vrhu, treba ići utakmicu po utakmicu, a kad igraš dobro, doći će i rezultat’, samo to je rekao na tu temu.

tportal

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.