Izvješće Županijskog centra 112

0

U subotu 23.6. u 16:29, ŽC 112 Dubrovnik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Orebiću – područje Mokalo. ŽC112 Dubrovnik odmah je po dojavi izvijestio DVD Orebić, OKC PU DNŽ, ŽVZ DNŽ i PUZS Dubrovnik. Brzom intervencijom vatrogasaca požar je lokaliziran. Gasili su ga vatrogasci DVD Orebića s 25 vatrogasaca i 6 vozila, a gorjeli su borovi i gusto nisko raslinje. Opožarena površina je ukupno oko 1500 m2. Vatrogasci su ostali tijekom noći čuvati i natapati opožareno područje.
U nedjelju 24.6. u 5:01  dobili smo žuran poziv zbog prometne nesreće u Dubrovnik u kojoj je nastala i veća mat. šteta. Zatražene su intervencije hitne pomoći, vatrogasaca i policije. Jedna osoba je zadobila lakše ozljede ali nije zbrinuta u OB Dubrovnik.

METEOROLOŠKE PRILIKE
Upozorenje
Mjestimični udari bure 35-40, na južnom i dijelu srednjeg Jadrana do 50 čvorova, oslabjet će sutra prema sredini dana.
Stanje
Hladna fronta odmiče dalje na jugoistok, a sa sjeverozapada se prema Jadranu pruža anticiklonalni greben.
Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati
Bura u jačanju na 12-22, na južnom i dijelu srednjeg Jadrana mjestimice i do 26 čvorova. More 2-3, prema otvorenom južnog i srednjeg jadrana 3-4. Vidljivost veća od 20 km. Pretežno vedro.
Vremenska prognoza za daljnjih 12 sati
Umjerena do jaka bura slabjet će prema sredini dana i okretati na umjeren, na južnom i srednjem Jadranu mjestimice pojačan sjeverozapadni vjetar. More malo do umjereno valovito, na otvorenom južnog i srednjeg Jadrana moguće valovito. Pretežno vedro, poslijepodne ponegdje umjerena naoblaka.
PMC – Split

PROMET:
Privremena prometna regulacija:
– Vozi se uz privremenu regulaciju prometa semaforima (naizmjence) na dionicama Jadranske magistrale (DC8):
od 7 do 17 sati u mjestu Doli;
od 7 do 17 zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano promet će biti reguliran privremenom prometnom signalizacijom uz upotrebu semafora. Predviđeno trajanje radova je 120 dana.
Granični prijelazi:
Do 01.08.2018 zbog miniranja zatvara se cesta kod graničnog prijelaza Gornji Brgat tri puta tjedno u vremenu od 13 do 18 sati u trajanu po 20 minuta.
Zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat mogući su povremeni zastoji, osobito tijekom ljetne sezone, jer je predviđeno da će radovi trajati do kraja godine.
Do 30. listopada 2018. zbog izbjegavanja prometnih gužvi na graničnom prijelazu Metković/Doljani zabranjen je promet turističkim autobusima.
(Iz smjera Dubrovnika i Splita za BiH autobusi se preusmjeravaju u Opuzenu/Pločama na granični prijelaz Nova Sela (čvor Čeveljuša). Autobusi čiji turistički programi uključuju realizaciju na području Turističke zajednice grada Metkovića mogu, uz propusnice, voziti kroz Metković, a preusmjeravaju se na granični prijelaz Prud.
Do 1. srpnja 2018. godine za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina, zbog radova. Moguće je koristiti granični prijelaz Karasovići.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.