Jednostavna krem juha od patata s pancetom

0

Obožavate krem juhe? Isprobajte i brzo gotovu varijantu s patatama koja bi mogla postati redovit gost vašeg stola.

SASTOJCI:

– 1 kg patata
– 1 korijen petrusina
– 1 manji korijen celera
– 1 manji luk
– 500 ml temeljca ili obične vode
– sol i papar
– par feta pancete
– 2 žlice masla

PRIPREMA:

1. Patate ogulite, operite i narežite na manje kockice. Korijen celera, petrusina i luk također ogulite i nasjeckajte na sitne kockice.

2. Rastopite maslo u zdjeli za kuhanje na laganoj vatri pa zatim dodajte luk i dinstajte ga dok ne požuti. Nakon toga dodajte celer i petrusin pa dinstajte još 5 minuta. Naposljetku dodajte krumpir. Dinstajte i njega s povrćem 5 minuta uz redovito miješanje. Zatim sve posolite i popaprite, zalijte temeljcem ili vodom i kuhajte dok patate ne bude gotov.

3. Kada su patate gotove, u juhu dodajte slatko vrhnje i prokuhajte 2 minute pa maknite s vatre. Štapnim mikserom obradite juhu kako biste dobili finu kremastu teksturu.

4. Narežite pancetu na kockice i prepržite je na tavi bez masnoće. Samo je stavite na višu temperaturu i slanina će pustiti mast na kojoj će se lijepo prepržiti. Kockice pancete posipajte po juhi i tako poslužite.

SAVJETI:

– netom prije posluživanja na juhu možete naribati malo tvrdog sira, dodati nasjeckanog petrusina ili nekog drugog začina po želji.

– ako volite gljive, prepržite i njih na panceti pa potom sve dodajte juhi. Uslast!

Izvor: Zadovoljna.hr

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.