Juha od mrkve i đumbira (s kiselim vrhnjem i korijanderom)

0

Kremasta i blago pikantna, žive boje , orjentalnog  okusa , ova juha grije aromatičnim začinima, koji svojim  sastojcima pridonose zaštiti zdravlja tokom zime

Sastojci  4 osobe

800g mrkve narezane na kolutiće

malo svježeg đumbira

1 kapula

2 zrna češnjaka – po želji

po potrebi ulje

malo Cimeta – po želji

1 l povrtnog temeljca

100g maslaca

sol, papar

svježi korijander ili svježi peršin

2dl kiselog vrhnja

1/2 sok limete ili limuna

Priprema:

Mrkve operite  ogulite i narežite na kolutiće. Kapuli  češnjak gulite i nasitno nasjeckajte. Đumbir ogulite i naribajte.

U loncu zagrijte ulje pa na njemu propirjajte kapulu češnjak i  i đumbir. Pospite kurkumom, cimetom i pirjajte   minutu .Dodajte mrkvu i kratko propirjajte

Ulijte temeljac i kuhajte  na smanjenoj  vatri dok mrkva ne omekša. Maknite s vatre dodajte maslac, sok limete ili limuna, sol, papar i  smiksajte štapnim mikserom.

Prije serviranja po želji  dodajte žlicu kiselog vrhnja , pospite svježim koriandorom ili svježim peršinom te poslužite.

 

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.