KLASIK KOJEG SVI VOLE Njoke u umaku od gorgonzole

0

Kada vam treba brzo, zasitno i vrlo ukusno jelo, probajte spremiti njoke s gorgonzolom. Ako ih servirate kao predjelo, obavezno napravite male porcije, inače nitko neće moći pojesti glavno jelo i desert. U ovom receptu vrhnje smo zamijenili mlijekom i sirom mascarpone, što njokima daje posebnu, malo drugačiju aromu.

Potrebni Sastojci:
sir gorgonzola, 200 g, sir mascarpone, 125 g, mlijeko, 100 ml, maslo, 50 g, njoke, 500 g, sok od limuna, 1 žličica, vlasac, 1 žličica sjeckani.

Upute po koracima:

Na vatru, u veći lonac stavimo kuhati vodu.
Za to vrijeme u većoj tavi na vrlo laganoj vatri rastopimo maslo, dodamo mlijeko, gorgonzolu natrganu na komadiće i mascarpone.
Pustimo da se temperatura polagano diže, a kada umak zavrije dodamo limunov sok, začinimo solju i bijelim paprom i kuhamo još dvije minute.
Za to vrijeme uzavrelu vodu posolimo i u nju stavimo kuhati njoke po uputstvima za pripremu.
Gotove njoke procijedimo kroz sito, poslužimo u zdjelu za serviranje, prelijemo umakom od gorgonzole i posipamo svježe sjeckanim vlascem.

Izvor: Finirecepti.net.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.