Klavirski duo Fantazija na Bolskom ljetnom festivalu

0

Klavirski duo Fantazija kojeg čine vrsne dubrovačke pijanistice Vesna Miletić i Ivana Marija Vidović nastupile su prošlog tjedna u Dominikanskom samostanu u Bolu na otoku Braču.

Uz uzvike bravo, klavirski duo Fantazija ispisao je tako još jednu uspješnu stranicu svog djelovanja tumačeći djela Mendelssohna, Schuberta, Dvořáka a u drugom dijelu uglavnom djela iz pera francuskih impresionista Debussyija, Faurèa, Satija ali i neizbježnog Sorkočevića i to Andante iz 3.simfonije kojeg je za duo priredila dubrovačka skladateljica Nena Ćorak.

Vidović je odabrala i prigodne stihove velikog francuskog pjesnika Paula Verlainea, pogotovo iz sveska Galantne svetkovine koje je i sama prevela uz onaj najbolji prijevod Vladimira Nazora. Recital s naslovom Clair de lune jedan je u nizu nastupa koje duo Fantazija održava a povodom 100.godišnjice smrti velikog francuskog skladatelja impresionizma (umro u Parizu 25.ožujka 1918.) i uz čitanje Stihova iz zbirke Fêtes galantes nastale 1869. velikog francuskog pjesnika Paul Verlainea koji su Debussyija uvelike nadahnuli za ostvarenje svojih “glazbenih stihova”.

Duo je oduševio brojnu publiku u čarobnom ambijentu i nagradio ju s nekoliko dodataka.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.