Klub Hrvata bojkotirao sjednicu Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona

0

Za danas zakazana sjednica Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona nije održana zbog nedolaska zastupnika iz Kluba Hrvata, koji su to jučer i najavili. Klub hrvatskih zastupnika u Skupštini HNK problematizirao je smještaj migranata u Salakovac te zatražio smjenu državnog ministra sigurnosti Dragana Mektića.

Šerif Špago, predsjedavajući Skupštine HNK, je rekao kako je Kolegij Skupštine prije sedam dana jednoglasno donio odluku o zakazivanju sjednice, te donio prijedlog dnevnog reda, a da je danas dobio zaključak Kluba Hrvata u kojem stoji da za njih današnja sjednica nema smisla dok se ne održi izvanredna sjednica vezana za stanje sigurnosti u kantonu.

“Ako ima potreba za izvanrednim sjednicama onda ima poslovnička procedura za raspravu po tim pitanjima, te se takva sjednica može zakazati i danas ili sutra, čim se dobiju materijali po kojima zastupnici mogu raspravljati”, kazao je Špago.

Špago je kazao da se previše potencira pitanje sigurnosti, da pet ili šest dana nema informacija da je neko od migranata po bilo kojem osnovu narušio stanje sigurnosti u ovom kantonu.

“Previše prepadamo građane, ali i sve one koji prolaze kroz naš kanton, ljudima koji su u nevolji i trenutno su smješteni u Salakovcu”, izjavio je Špago.

Opširnije OVDJE.

 

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.