Kolač s jabukama i mjendulima

0

Sastojci:

Biskvit:

200 g šećera
2 vanilin šećera
250 g maslaca sobne temperature
5 jaja
220 g glatkog brašna
100 g gustina
1/2 praška za pecivo
Nadjev od jabuka:

6 većih jabuka (cca 1,2 kg)
sok od 1/2 limuna
2 žlice smeđeg šećera
50 g bademovih listića
Priprema:

Jabuke ogulite, očistite pa izrežite na četvrtine. Svaku četvrtinu jabuke narežite na tanke ploške. Ploške jabuka stavljajte u zdjelu pa svako malo dodajte malo limunovog soka i promiješajte ih kako nebi pocrnile.

Šećer i vanilin šećer pjenasto izmiksajte s maslacem sobne temperature. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i svaki put dobro izmiksajte smjesu.

Na kraju dodajte brašno, gustin i prašak za pecivo pa kuhačom sjedinite sve sastojke.

Veći kalup za pečenje (25×35 cm) lagano namastite i pobrašnite. Izlijte pripremljnu smjesu pa ju žlicom rasporedite po kalupu i poravnajte.

Preko tijesto ravnomjerno rasporedite ploške jabuke. Ploške slažite okomito u odnosu na tijesto, odnosno svaku plošku lagano “uronite” tako da stoji u tijestu.

Kada rasporedite sve jabuke, kolač ravnomjerno posipajte smeđim šećerom i listićima badema.

Kolač pecite 25-30 minuta na temperaturi od 180°C. Čačkalicom provjeravajte je li pečen.

Kolač malo ohladite, a zatim ga posipajte šećerom u prahu.

Slatki savjet:
Ovaj kolač od jabuka jednako je ukusan hladan kao i topli. Ukoliko ga poslužujete toplog svakako ga servirajte uz kuglicu sladoleda od vanilije!

Brzi recepti

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.