Kolač sa smokvama i jogurtom

0

Što reći o smokvi? Sočna, slatka, mekana – najbolja je ravno sa stabla, ali volimo je i u drugim varijantama. Probajte ovaj lagani i brzi kolač

Sastojci
2 jaja
140 g šećera
125 g maslaca
1 burbon vanilin šećer
200 g grčkog jogurta
1 korica limuna
250 g brašna
2 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
cimet
mljeveni đumbir
nekoliko svježih smokava, narezanih na četvrtine

Priprema
1. korak
Lagano mikserom istucite jaja sa šećerom pa im dodajte maslac, vanilin šećer, koricu limuna i grčki jogurt.

2. korak
U drugoj zdjeli prosijte brašno pa mu dodajte sol, prašak za pecivo, malo đumbira i cimeta. Zatim pomiješajte suhe i tekuće sastojke.

3. korak
Obložite kalup za pečenje kruha papirom za pečenje i u njega ulijte tijesto. Rasporedite smokve po vrhu, pospite još malo šećerom po želji i pecite 50 min na 180°C. Provjerite čačkalicom je li kolač gotov i po potrebi pecite još 5 do 10 min.

izvor: Dobra hrana

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.