Koliko nam zastupnici “obružavaju” sa sjednica Sabora i koji u tome prednjači? Kažnjavanje zabušanata dosad ima učinka

0

Sa saborskih sjednica u studenom neopravdano je izostalo 14 zastupnika, pa će im mjesečni paušali biti tanji od 150 do 900 kuna, što je slučaj kod HDZ-ova Frane Lucića koji je u prošlom mjesecu izostao šest plenarnih dana.

Tri plenarna dana izostao je SDP-ov Stjepan Kovač, po dva HDZ-ov Davor Miličević, nezavisni Tomislav Saucha i SDP-ov Mihael Zmajlović, pa će im se od mjesečnog paušala, koji iznosi 1500 kuna, oduzeti po 450 odnosno po 300 kuna.

Jedan izostanak i po 150 kuna manje zaradili su HDZ-ovi Dražen Barišić, Pero Ćosić, Željko Raguž, Petar Škorić i Marko Šimić, SDP-ovi Marta Luc Polanc i Mirando Mrsić, HSS-ova b, te zastupnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš.
Da će tako biti u četvrtak je potvrdio Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove.

Od srpnja, kad su se počeli pratiti neopravdani izostanci, broj “markiranata” padao je iz mjeseca u mjesec i činilo se da kazne djeluju pedagoški, no studeni to demantira. Naime, u srpnju je izostalo 26 zastupnika, u rujnu 15, u listopadu 10, a u studenom njih 14.

Slijedom toga i iznos kazni za studeni (3600 kuna) veći je od onog za listopad (2400 kuna), a kad se zbroje iznosi za sva četiri protekla mjeseca dolazi se do gotovo 19.000 kuna.

SDP-ovoj Mariji Alfirev, koja je u Sabor nedavno ušla kao zamjena Ivanu Klarinu, te Mostovu Hrvoju Runtiću, Odbor je priznao pravo na odvojeni život, što mjesečno donosi 1000 kuna, a trenutno ga prima oko 90 od 151 zastupnika. Bez tog prava ostao je Mostov Ivan Kovačić koji je zastupnički mandat stavio u mirovanje i otišao iz Sabora.

Slobodna Dalmacija

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.