Carski drobljenac – austrijske palačinke koje ćete obožavati

0

Car Franjo Josip obožavao je ovaj desert, pa su austrijske palačinke poznate kao i carski drobljenac.

Sastojci:

4 jaja
250 ml mlijeka
30 g cukara
150 g brašna
50 g masla
sol i štaub

Priprema:

1. Odvojite žumanjke i bjelanjke. Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka. Žumanjcima dodajte mlijeko i brašno, malo ih posolite i dobro izmiješajte u glatku smjesu.

2. Smjesi od žumanjaka dodajte snijeg i lagano izmiješajte kuhačom.

3. U veću tavu stavite maslo, a kada se rastopi, ulijte dobro izmiješanu smjesu.

4. Pecite na srednje jakoj vatri. Zatim okrenite tijesto na drugu stranu, pecite 2 do 3 minute pa ga lopaticom ili vilicom natrgajte na veće komade.

5. Još malo pecite i nastavite oprezno okretati komade sve dok ne budu gotovi, ali pritom ih nikako nemojte stiskati. Istresite ih na pjat, pospite štaubom i poslužite.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.