KRALJICE JESENI Pečene dunje za desert ili salatu

0

Mnogi ljudi ne znaju što točno s dunjama pa ih izbjegavaju, ali pravi gurmani znaju da nema ukusnijeg jesenskog voća od mirisnih dunja. Možete ih iskoristiti za brojne slastice, a mi ćemo vam ovaj put predstaviti super jednostavan recept za koji vam treba maksimalno 10-ak minuta pripreme.

Potrebne su vam samo dunje i cukar ili med (iako cukar i med možete izbjeći ako niste ljubitelji slatkog). Dunjama izdubite sredinu, poslažite ih u pleh za pečenje i potom sredinu napunite cukarom ili medom. U pleh ulijte taman toliko vode da pokrije dno i pripazite da ste izabrali dunje približno iste veličine.

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva i pecite dunje oko 45 minuta. Kada su mekane (provjerite nožem), vaš desert je gotov!

Naravno, ovaj recept vrlo lako možete uzdignuti i na malo višu razinu te se poigrati okusima. U šećer umiješajte cimet, rum ili vanilin šećer. Dunje također možete natopiti u limunov sok što će pružiti odličan kontrast karameliziranom šećeru. Nakon što su gotove, dunje možete posipati prženim orasima ili lješnjacima. Mogućnosti su brojne, a na vama je da isprobate!

Izvor: Jolie.hr

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.