Recept je zaista jako jednostavan, a tijesto je tako nježno i mekano.
Potrebno vam je: 500 g glatkog brašna, 250 ml mlijeka, 1 dcl ulja, 1 suhi kvas, 1 žličica soli, 1 žličica cukara
Za premaz: 1 žumanjak, 1 žlica mlijeka.
Postupak pripreme: Mlijeko zagrijati. U zdjeli pomiješati mlijeko, ulje, sol, cukar i kvas te pjenjačom sjediniti. Dodati brašno te zamijesiti mekano tijesto. Ostaviti da se udvostruči. Premijesiti. Oblikovati valjak te podijeliti na 8 jednakih dijelova. Svaki dio oblikovati u duguljasti valjak te formirati perec. Premazati razmućenim žumanjkom i mlijekom. Posuti sjemenkama i krupnom soli (može i bez). Peći u rostjeri na papiru za pečenje na 200 C - 20 minuta dok ne dobiju lijepu boju zlatnu boju.
Izvor:
Gastro.hr