Kada bismo morali birati jedno jelo u kojem bismo uživali cijelog ljeta, to bi svakako bile punjene paprike. Već dobro poznatu kombinaciju mljevenog mesa i riže začinite bazičnim sastojcima, ubacite je u očišćene paprike, pa dodajte i pokoji začin po svojoj želji.
Potrebno vam je:
4 velike paprike,
400 g miješanog mljevenog mesa,
100 g skuhane riže,
1 luk,
1 jaje,
2 režnja češnjaka,
1 šaka svježeg peršina,
2 lovorova lista,
800 ml pasirane rajčice,
1 žličica šećera,
Prstohvat cimeta,
Sol, papar
Postupak pripreme:
U većoj zdjeli rukama pomiješajte mljeveno meso, jaje, rižu, sitno sjeckani luk, peršin i češnjak. Začinite soli i paprom. Paprike najprije dobro operite, pa im pažljivo odstranite gornji dio i koštice. Paprike punite dobivenom smjesom od mljevenog mesa. U veliku posudu dodajte pasiranu rajčicu, vode po želji, sol, papar, lovorov list i prstohvat cimeta. Dodati možete i malo soli, a želite li, prije dodavanja rajčice, na malo maslinovog ulja možete zapržiti brašno. Dodajte punjene paprike i kuhajte oko sat vremena.
Izvor:
Gastro.hr