Mama Iva Funtek prikuplja pomoć za djecu na Rebru. Prikupljeno više od 11 000 kuna

0

U nekoliko hrvatskih gradova mame se na društvenim mrežama okupljaju u grupama preko kojih organiziraju razne radionice, druženja i što uvijek ima najveći doseg, humanitarne akcije

Dubrovnikom se za vrijeme nedavnih blagdana proširila pozitivna vijest o prikupljenim sredstvima za defibrilator koji je bio potreban pedijatriji Opće bolnice Dubrovnik. Ovu akciju pokrenula je i vodila, poticala, izvještavala o rezultatima Dita Lipanović, mama iz Facebook grupe Mame iz Dubrovnika i okolice.

Ovoga puta riječ je o akciji mame Dubrovkinje koja živi u Đurđevcu, Ivi Funtek.

Njezin Facebook status kojim je pozvala na akciju prikupljanja novaca za dječji odjel onkologije na Rebru prenosimo u cijelosti:

Svi smo se ovaj mjesec istrošili to znam, odradili smo puno donacija i to znam i hvala vam ali na red je došla jedna koja je posebna jer me veže s posebnom osobom koja nažalost nije više na ovom svijetu.
Ona je svoje najljepše dane života provodila na onkologiji u KBC Rebro.
David, Lorena, Lucija, Mio…puno mojih malih prijatelja, neki su anđeli na zemlji, a neki nas čuvaju odozgora.
Imam ogromnu molbu za vas.
U kontaktu sam s mamama kojima su dječica ležala na odjelu i čula sam što im fali, dok smognu snage dignut se iz kreveta izaći u dnevni boravak.
Imaju jedan tv i poneku igračku.
Ja imam u planu da im uzmemo jedan karaoke set i Playstation, da ih bar malo uveselimo.
Prinčipesa Medolina će donirati neke igračke, a vi ostale mame možete li mi pomoć da sakupimo za ovo?
MOLIM VAS!
10 Kn ili 1 nije bitno samo da sakupimo, odnijela bih kad sakupimo i kad se s glavnom sestrom dogovorimo za posjet.
Također, planiram donirati krv pa eto možda baš ova moja luda dalmatinska nekom pomogne to bih jako voljela 🙂
Ako ste za, molim vas da mi napišete, zamolit ću i mame iz Dubrovnika da nam pomognu na čelu s Marijana Barac i Maris CP i Livija Jakopović iz grupe “Dobro je činiti dobro”
Velika srca za mala srca!
Mame za djecu!
Do danas je prikupljeno više od 11 000 kuna. Iznos će dobro doć pri kupnji sitnica koje će skratiti vrijeme djeci na onkologiji. Jedan od komentara na posljednju obavijest o prikupljenom iznosu sažeo smisao svake humanitarne akcije bila ona velika ili mala “Kad se male ruke slože sve se može”
Foto: Facebook
Mediji diljem Hrvatske prenose ovu vijest kako bi se dječicu razveselilo što prije. Televizor su dobili donacijom a za ostatak se novac skuplja. Prema izvješćima koja gospođa Funtek objavljuje na Facebooku može se predvidjeti uspjeh ovoj humanitarnoj akciji.
Lejla A

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.