Marinirani losos

0

Odrescima od lososa podarite svježinu i aromatično-ljutkasti okus marinadom s đumbirom. Ovako moćan spoj češnjaka, limete, ljute papričice, đumbira i omega-3 masnih kiselina djeluje kao energičan poticaj imunitetu, pa u njemu uživajte osobito zimi!

Sastojci  4 osobe:

800 g lososa

2 žličice naribanog svježeg đumbira

2 žličice Vegete

3 češnja češnjaka

2 žlice sezamova ulja

sok od pola limete

2 žlice soja umaka

1 žličica smeđeg šećera

1 ljuta papričica

2 žlice maslinova ulja

Priprema:

Odreske lososa natrljajte naribanim đumbirom, Vegetom i protisnutim češnjakom.

Prelijte sezamovim uljem, sokom limete, soja umakom, a na kraju pospite smeđim šećerom i narezanom ljutom papričicom.

Losos marinirajte oko sat vremena, a zatim ga pecite na zagrijanom maslinovom ulju sa svake strane oko 5 minuta.

Posluživanje

Ovako pripremljen losos poslužite uz kuhanu brokulu i mrkvu narezanu na štapiće.

Savjet

Kod pripreme ovog jela upotrijebite svijetlo sezamovo ulje.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.