Mediteranski namaz od maslina i kapara

0

Ovaj namaz bit će idealan dodatak jednostavnim ljetnim sendvičima, divno će začiniti još vruća mesne ili riblje specijalitete, a poslužiti ga možete i uz kakvu mesnu ili sirnu platu te grisine. Jednostavan za pripremu, ovaj namaz može vam poslužiti i kao brzinski dip uz grickalice. Igrajte se, dodajte mu dodatke po samo svojoj želji, a zatim ga poslužite divno aromatiziranog i obavezno ohlađenog. Dobar tek!

Potrebno vam je: 200 g crnih maslina, 4 žlice kapara, 2 komada slanih inćuna, 1 limun, 4 žlice maslinovog ulja, sol, papar, 4 lista bosiljka.

Priprema: Usitnite masline i kapare štapnim mikserom ili u blenderu. Nakon toga dodajte sok i koricu od limuna. Umiješajte usitnjene listiće od bosiljka i dobro promiješajte. Upalite mikser i polako dodajte maslinovo ulje. Začnite solju i paprom prema želji.

Izvor: Gastro.hr

Foto: Pixabay

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.