Mirisni cimet kruh

0

Ovo slatko tijesto obožavat ćete za doručak, za međuobrok, ali i za dezert. Probajte!

Sastojci: 350 ml tople vode, 7 g kvasca, 3 žlice smeđeg cukara, 4 žlice masla, 500 g brašna, ½ žličice soli, 3 žlice cukara, 2 žlice cimeta.

Priprema: Pomiješajte toplu vodu s kvascem i pustite da odstoji par minuta. Dodajte smeđi cukar i tri žlice omekšanog masla. Umiješajte 250 g brašna i sol i miksajte tri, četiri minute. Postepeno dodajte još 200 g brašna i miksajte. Tijesto je spremno kad se u potpunosti odvaja od stijenki posude. Prebacite na pobrašnjenu čistu plohu i mijesite. Po potrebi dodajte još malo brašna. Tijesto će nakon desetak minuta biti glatko i elastično. Premjestite tijesto u nauljenu posudu, pokrijte plastičnom folijom i pustite da stoji na toplom dok se ne udvostruči.  Razvaljajte tijesto u četverokut debljine 5 mm. Rastopite preostalu žlicu masla, pričekajte da se ohladi i premažite tijesto, a potom ga pospite smjesom cukara i cimeta. Zarolajte tijesto, a zatim ga oštrim nožem prepolovite po dužini i omotajte polovice. Prebacite u kalup obložen papirom za pečenje, pokrijte folijom i pričekajte pola sata da se digne. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva i pecite 40 do 45 minuta.  Pričekajte da se ohladi prije rezanja. Uslast!

Izvor: Gastro.hr

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.