Muffini s bundevom i zobenim pahuljicama

0

Kaša od zobenih pahuljica u malo drugačijem izdanju – u obliku mekanih muffina s bundevom i kruškama! Idealan recept za zdravi doručak!

Sastojci

1 veće jaje

300 ml mlijeka

150 g pirea od bundeve

170 g meda

1 žličica arome vanilije

1 žličica cimeta

250 g zobenih pahuljica

2 veće kruške

Priprema

Jaje razmutite s pireom od bundeve, mlijekom, medom, aromom vanilije i cimetom.

Dodajte zobene pahuljice pa sve dobro izmiješajte.

Kruške ogulite, očistite pa narežite na sitne komadiće pa umiješajte u smjesu.

Smjesu stavljajte u silikonske ili papirnate kalupe za muffine. Slobodno napunite kalupe malo više nego inače jer muffini neće rasti kao klasični. Po vrhu rasporedite sjeckanu krušku.

Muffine pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180°C.

Poslužite tople ili hladne.

Slatki savjet

Po želji, u smjesu umjesto krušaka možete dodati sitno sjeckanu tamnu čokoladu.

Pretraga po oznakama:

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.