Musaka s kobasicama

0

Jede vam se musaka, a nemate doma mljevenog mesa ili ste ga zaboravili odlediti? Probajte jednostavniju verziju – musaku s kobasicama, a i brže će biti gotova.

Sastojci:

  • oko 1,3 kg patata
  • 4-5 kom narodne, pučke ili kranjske kobasice
  • 250 g kiselog vrhnja (1 i pol čaša)
  • jaja
  • sol, vegeta, sušeni kopar, papar
  • komadić masla

Priprema:

Patate oprati, oguliti i  narezati na tanke ploške. Začiniti sa solju, paprom, malo vegete (po želji) i suhog kopra ili ružmarina (po želji). Kobasice narezati na kolutiće. Kiselo vrhnje, jaja i malo soli razmutiti. Lim ili vatrostalnu posudu pomastiti i slagati ploške patata. Preko poslagati kolutiće kobasice, pa opet ploške patata. Pa opet po patatama staviti preostalu kobasicu i sve prekriti patatama.
Umućeno vrhnje i jaja preliti preko musake, pobacati po vrhu komadiće masla i staviti peći.
Peći oko 50 – 60 minuta na temperaturi na kojoj i inaće pečete u svojoj pećnici.  Poslužiti sa sezonskom salatom.

Izvor: Coolinarika

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.