Jede vam se musaka, a nemate doma mljevenog mesa ili ste ga zaboravili odlediti? Probajte jednostavniju verziju - musaku s kobasicama, a i brže će biti gotova.
Sastojci:
- oko 1,3 kg patata
- 4-5 kom narodne, pučke ili kranjske kobasice
- 250 g kiselog vrhnja (1 i pol čaša)
- 3 jaja
- sol, vegeta, sušeni kopar, papar
- komadić masla
Priprema:
Patate oprati, oguliti i narezati na tanke ploške. Začiniti sa solju, paprom, malo vegete (po želji) i suhog kopra ili ružmarina (po želji). Kobasice narezati na kolutiće. Kiselo vrhnje, jaja i malo soli razmutiti. Lim ili vatrostalnu posudu pomastiti i slagati ploške patata. Preko poslagati kolutiće kobasice, pa opet ploške patata. Pa opet po patatama staviti preostalu kobasicu i sve prekriti patatama.
Umućeno vrhnje i jaja preliti preko musake, pobacati po vrhu komadiće masla i staviti peći.
Peći oko 50 - 60 minuta na temperaturi na kojoj i inaće pečete u svojoj pećnici. Poslužiti sa sezonskom salatom.
Izvor:
Coolinarika