Muzej crvene povijesti otvara se u Dubrovniku

0

Nakon višemjesečnih najava i priprema, Muzej crvene povijesti otvara svoja vrata sutra, 20. travnja u 9 sati ujutro u Gružu, u prostorijama TUP-a.

Ulaz povodom otvorenja besplatan je cijeli dan.

Muzej crvene povijesti je umjetnički, povijesni i istraživački projekt koji za cilj ima na jedinstven način prikazati povijest socijalizma u Hrvatskoj.

On ne daje konačni sud, ako se uopće takav sud može dati, već želi postati polazna točka za sve svoje posjetititelje u njihovom vlastitom istraživanju o navedenoj temi.

​Kroz najnovije multimedijalne i interaktivne tehnologije, promišljanje prostora i predstavljanje tematike na jedan nov način želimo probuditi zanimanje kod posjetitelja te stvoriti ozračje kritičkog razmišljanja i proučavanja.

​Multidisciplinarnim pristupom temi, sadržaj projekta je uobličen u stalni izložbeni postav, povremene izložbene postave koji će obrađivati točno određene teme, besplatnu knjižnicu za sve one koji žele sami produbiti svoje znanje vlastite povijesti, predavanja, radionice, filmske projekcije te jedan mali kutak za druženje i razmjenjivanje ideja.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.