Na Drugome programu Hrvatskoga radija prijenos Europskoga rukometnog prvenstva

0

Hrvatska radiotelevizija (HRT) na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) od 12. do 28. siječnja prenosit će Europsko rukometno prvenstvo čiji je domaćin Republika Hrvatska, a susreti će se prenositi iz Zagreba, Splita, Varaždina i Poreča. Drugi program Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) u tome će razdoblju u terminu od 18.00 do 23.00 biti posvećen rukometu s naglaskom na utakmice hrvatske reprezentacije koje će komentirati Marko Šivak i Davor Lulić, a u projekt je ukupno uključeno 25 novinara i tehničara. U dane kad igra Hrvatska emitirat će se posebna emisija u studiju smještenome u Spaladium Areni, a u drugome krugu natjecanja i u Areni Zagreb. Emisija počinje u 19.35, uz goste, analize, najave i zanimljivosti, a od 20.30, odnosno u terminu u kojemu će Hrvatska igrati sve svoje utakmice, počinje prijenos. Odmah nakon utakmice uživo na rasporedu su razgovori s hrvatskim rukometašima.

Studijske emisije u Splitu vodit će Srđan Fabijanac, a razgovore s igračima Marko Miličić. S utakmica iz Poreča javljat će se Željko Kesovija, iz Zagreba i Varaždina Lovorko Magdić i Vladimir Horvat, a izvješćivat će i Krešimir Gotlin i Ivan Perdijić. Pomagat će i svi ostali, kolege s HRT – Radija Split i HRT – Radija Sljeme te iz naše mrežne redakcije, koja će također pratiti sve što se događa na Europskome rukometnom prvenstvu. Hrvatska radiotelevizija će na svojim mrežnim stranicama imati brojne audiopriloge i videopriloge, a uoči prvenstva i za vrijeme njegova trajanja na Drugome programu Hrvatskoga radija dijelit će se ulaznice za sve utakmice u svim gradovima“, ističe voditelj HRT-ova projekta praćenja Europskoga rukometnog prvenstva Davor Lulić.

Hrvatska reprezentacija svoje će utakmice igrati prvo u skupini u Splitu: 12. siječnja protiv Srbije, 14. siječnja protiv Islanda i 16. siječnja protiv Švedske. U drugome će krugu, od 18. siječnja pa poželjno do same završnice, naša reprezentacija igrati u Zagrebu. Osim prijenosa i posebnih emisija na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) i Prvi program Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) u svojim će emisijama svakodnevno izvješćivati o događajima s Europskoga rukometnog prvenstva uključujući i javljanja uživo s utakmica.

Posebna zanimljivost bit će nova emisija Prvoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) Sportski vremeplov koja će se svakoga utorka od 21.05 do 22.00 baviti poviješću sporta. Prve su dvije emisije prigodno posvećene povijesti europskih rukometnih prvenstava, a slušatelji Hrvatskoga radija (HRT – HR) imat će prigodu čuti kako su zvučali tadašnji radijski i televizijski izvjestitelji te što kažu sudionici natjecanja na kojima su osvajali odličja.

Radijski prijenosi utakmica s Europskoga rukometnog prvenstva te podrobniji podaci i izvješća s natjecanja osim na Prvome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) i Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) bit će dostupni i na HRT-ovu teletekstu, mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije hrt.hr, podstranicama sport.hrt.hr te putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.